Onnistuneet kylpyhuoneremontit
Tutustu referensseihin

Kylpyhuoneremontti

Kylpyhuoneremontti ei ole hätäisen miehen hommaa. Se vaatii ehdotonta tarkkuutta ja malttia. Remontti kannattaakin suunnitella ja toteuttaa huolellisen ammattimiehen avustuksella siten, että varataan kunnolla aikaa sekä suunnitteluun että toteuttamiseen.

BTB Rakennus Oy toteuttaa kylpyhuoneremontit Helsingissä ja lähiseudulla ammattitaidolla.

Tilaa ilmainen kartoituskäynti »

Kylpyhuoneremontti Helsinki
Kylpyhuoneremontti Helsinki
Kylpyhuoneremontti Helsinki

Kylpyhuoneremontin suunnittelu

Suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon mitä kaikkea kylpyhuoneessa halutaan säilyttää ja mitä kaikkea siellä aiotaan tehdä. Jos kylpyhuoneessa on pesukone, kannattaa jo etukäteen miettiä aiotaanko myös likapyykkiä säilyttää siellä. Mihin sijoitetaan WC-istuin? Tuleeko suihku vai halutaanko ehkäpä kylpyamme? Tulisiko tilaa voida käyttää myös kauneudenhoitoon? Kylpyhuone kannattaa suunnitella siten, että kaikkia siellä säilytettäviä asioita pidetäisiin kaapeissa ja/tai omissa telineissään, jotta laskutilat pysyvät vapaana.

Yksityishenkilöille

Yksityishenkilön kannattaa jo suunnitteluvaiheessa olla yhteydessä myös isännöitsijään, sillä suuret remontit tulee hyväksyttää taloyhtiön hallituksella ja isännöitsijän tulee olla tietoinen taloyhtiössä tapahtuvista remonteista sekä niiden sujumisesta. Mikäli taloyhtiöön on esimerkiksi tulossa putkiremontti myöhemmin ja asukas hoitaa sen oman kylpyhuoneremonttinsa yhteydessä, on sen perusteella mahdollista saada myöhemmin hyvitystä.

Lattian valu

Märkätiloissa lattioiden kaadot ja kallistuskulmat tulee tehdä oikein, jotta vesi menee sinne, minne sen kuuluukin mennä, eikä nestettä jää tarpeettomasti vääriin paikkoihin. Näin lattiat on helppo pitää kuivina ja rakenteetkin pysyvät turvassa kosteudelta. Valuvaiheessa asennetaan myös mahdollinen lattialämmitys.

Vesieristys ja ilmanvaihto

Vesieristyksellä estetään veden pääsy rakenteisiin. Tarkoitukseen käytetään yleensä vesieristysainetta, jota levitetään laattojen alle riittävän paksu kerros. Vesieristys on mahdollista toteuttaa myös vedenkestävillä rakennuslevyillä, jolloin vain saumat joudutaan tiivistämään.

Riittävästä ilmanvaihdosta ja poistoimusta tulee niin ikään huolehtia, jotta tilat kuivuvat oikein. Rakennusmääräykset edellyttävät, että ilmanvaihdon on pystyttävä poistamaan kosteus ja että vesieristys on kokonaisuudessaan vesitiivis. 

Toteutamme myös:

Tyypillinen työjärjestys

Kukin kylpyhuoneremontti on aina hieman omanlaisensa, mutta tässä lista tavanomaisen kylppäriremontin eri työvaiheista:

 1. Muun huoneiston suojaus.
 2. Vanhojen kylpyhuonekalusteiden poisto.
 3. Veden katkaisu.
 4. Vesikalusteiden irrotus (teipataan viemärit ja tulpataan vesijohdot)
 5. Poistetaan vinyylitapetit, muovimatot ja ovilistat.
 6. Irrotetaan ovet.
 7. Tarkistetaan mahdolliset kosteuden tuottamat vauriot.
 8. Uppoasennetaan tarvittavat vesi- ja sähköjohdot.
 9. Oikaistaan seinät.
 10. Tarkistetaan lattiakaatojen oikeellisuus.
 11. Maalataan katto.
 12. Vesieristetään seinät.
 13. Toteutetaan seinien laatoitus.
 14. Vesieristetään lattia.
 15. Alimpien seinälaattojen liimaus.
 16. Lattian laatoitus ja saumaukset.
 17. Ovilistojen kiinnitys.
 18. Putkiasennukset.
 19. Kalusteiden tuominen sisälle.
 20. Ovien maalaus ja tasoitus.
 21. Silikonien laittaminen nurkkiin.
 22. Oven asennus.
 23. Loppusiivous ja suojausten poisto.

Tällainen kylpyhuoneremontti vie vesieristyksestä laskien ja tilanteesta riippuen aikaa noin 2-2,5 viikkoa.    Varsinkin vanhoihin kohteisiin teemme paljon muutoksia kallistuskulmiin ja materiaalien kuivumisaikoja on noudatettava huolellisesti. Eniten aikaa vanhoissa taloissa vievät putkiremontit ja suuremmat valutyöt.

Putkityöt kannattaa teettää samalla

Samalla kannattaa hoitaa kuntoon myös putkisto kylpyhuoneen osalta, jotta pintoja ei tarvitse sen vuoksi uudelleen avata. Esimerkiksi taloyhtiössä jo tehdystä putkiremontista voi myös saada hyvitystä sitten kun koko kiinteistöön tulee putkiremontti.

Teetä kylpyhuoneremontti meillä

Kylpyhuoneremontti kannattaa teettää alan kokeneella ammattilaisella. Me toteutamme remontit ammattitaidolla kaikkialle Helsinkiin ja lähialueille, Loviisasta Espooseen. Palvelemme asiakkaitamme sekä suomen että ruotsin kielellä.

Ota yhteyttä lomakkeella btbrakennus@hotmail.com

BTB Rakennus Oy
Alkutie 38 A
06600 Helsinki

Copyright © 2024 BTB Rakennus Oy