Keittiöremontti lähtee aina asiakkaan tarpeen kartoittamisella. Onko kyse kokonaan uudesta keittiöstä vai korjataanko vanhaa? Kuinka suuria muutoksia tehdään ja tarvitseeko esimerkiksi rikkoa seiniä?
Asiakkaan tarpeiden pohjalta tiedämme mitä, miten ja missä järjestyksessä remonttia kannattaa lähteä edistämään. Tavoitteena on aina tarjota asiakkaalle juuri sitä mitä hän haluaa ja tarvitsee. BTB Rakennus Oy toteuttaa keittiöremontit Helsingissä osaratkaisuna tai kokonaisratkaisuna avaimet käteen -periaatteella.
Tilaa meidät ilmaiselle kartoituskäynnille »
Keittiöremontti Helsingissä ammattitaidolla
Saneerauskohteessa on tyypillistä, että tehdään monenlaisia muutoksia ja upotuksia jo olemassa oleviin kaapistoihin ja tasoihin. Mikäli saneeraushankkeessa on jo valmiiksi mukana keittiöfirma, on roolimme usein hoitaa vain keittiön toteutuspuoli ja asennus. Totutamme kuitenkin mielellämme myös kokonaisratkaisuja avaimet käteen -periaatteella.
Uuden keittiön asennus
Tarpeen mukaan meiltäkin löytyy keittiökalustetoimittajia, jolloin asiakas saa tarvittaessa myös suunnittelun meidän kauttamme. Tällöin keittiöremontti lähtee saumattomasti käyntiin suoraan alkukartoituksesta ja asiakas pääsee heti valitsemaan esimerkiksi kuoseja ja muita yksityiskohtia.
Mitä asioita kannattaa huomioida ennen keittiöremonttia?
Keittiöremonttiin valmistautuminen kannattaa aloittaa mahdollisimman hyvissä ajoin. Valmistautuessa kannattaa selvittää vastaukset ainakin näihin kysymyksiin:
1. Tarvitaanko keittiöremonttiin lupa?
Jos keittiöremontin yhteydessä joudutaan tekemään muutoksia kantaviin seinärakenteisiin tai tilan käyttötarkoitusta muutetaan olennaisesti, tulee olla yhteydessä kunnan rakennusvalvontaan. Mikäli remontti tehdään taloyhtiössä, tulee remontista aina ilmoittaa myös isännöitsijälle ja taloyhtiön hallitukselle. Tässä yhteydessä tulee esittää myös remonttisuunnitelma.
2. Tarvitaanko keittiöön uusi lattia?
Keittiöremontin yhteydessä kannattaa miettiä samalla myös lattian uusimista. Jos kaappien paikat siirtyvät, joudutaan lattiaa laittamaan joka tapauksessa hieman ja moni haluaa nykyään esimerkiksi keittiöönsä lattialämmityksen. Lattian uusiminen samalla kun keittiö on muutenkin tyhjillään, käy yleensä nopeammin ja pienemmällä vaivalla kuin erikseen toteutettuna.
3. Kannattaako sähköt uusia?
Vanhoissa keittiöissä on tyypillinen ongelma, että pistorasioita on liian vähän ja ne voivat olla toiminnallisesti huonoissa paikoissa. Keittiöremontin yhteydessä on hyvä miettiä myös sähköjen uudistamista, koska läpiviennit on helpoin toteuttaa ja suunnitella silloin kun keittiöremontti on muutenkin käynnissä. Usein on tapana sanoa, että pistorasioita ei voi koskaan olla liikaa. Hyvä olisi myös, että niitä on eri puolilla keittiötä.
4. Millainen valaistus keittiöön?
Hyvässä keittiössä on myös hyvä työskennellä ja valaistus on merkittävä tekijä työskentelymukavuudessa. Siksi keittiön työvaloihin kannattaakin kiinnittää erityishuomiota, etenkin jos ikkunat ovat pieniä. Kunnon kohdevalot vähintäänkin hellan ja tasojen yllä ovat erittäin tärkeitä.
5. Onko tarvetta putkitöille?
Mikäli keittiön putkistojen tekninen käyttöikä alkaa olla lopussa, kannattaa putkivedot tehdä keittiön osalta uusiksi samalla kun muukin keittiöremontti. Näin vältytään turhalta purkamiselta myöhemmin ja taloyhtiöissä jo tehdystä putkiremontista saa yleensä hyvityksen, mikäli koko taloyhtiön putkisto jossain vaiheessa saneerataan.
6. Miten hoidetaan ilmanvaihto?
Ruoanvalmistuksesta syntyvät käryt voidaan ohjata joko hormiin tai esimerkiksi aktiivihiilisuodattimen läpi takaisin huoneilmaan. Myös taloyhtiön säännöissä voi olla mainintoja, jotka vaikuttavat siihen, miten keittiön ilmanvaihto voidaan toteuttaa. Ne kannattaa tarkistaa.
7. Mitä vanhoille keittiökalusteille tehdään?
Jos vahoja kalusteita halutaan hyödyntää vaikkapa kesämökillä tai autotallissa, se kannattaa huomioida jo silloin kun pyytää tarjousta keittiöremontista. Tällöin kalusteita voidaan pyrkiä hieman varovaisemmin ja uudelleenasennuskin voidaan tarvittaessa sisällyttää tarjoukseen.
8. Pitäisikö myös kodinkoneet uusia keittiöremontin yhteydessä?
Uudet laitteet ovat yleensä energiatehokkaampia kuin vanhat ja joidenkin laitteiden standardikoot ovat saattaneet muuttua vuosien saatossa. Olipa kyseessä sitten uudet tai vanhat kodinkoneet, niin mitoitukset kannattaa tarkastaa. Lisäksi liitäntävaatimukset tulee huomioida, sillä esim. jääkaappi, jossa on jääpalakone, tarvitsee yleensä vesiliitännän.
Meiltä myös: